Cdon Group väljer Collector som ny fakturaleverantör

Cdon Group med dotterbolagen Nelly.com, Tretti, Lekmer, Cdon och Gymgrossisten väljer Collector som ny leverantör för fakturabetalning på den europeiska marknaden. Redan nu använder sig Tretti av Collector och resterande butiker ansluter inför julhandeln.

Igår meddelade Cdon Group, som nu byter namn till Qliro Group, att man ska lansera sin egenutvecklade betallösning Qliro Payment Solution på bred front.

Sedan tidigare har man pilottestat betaltjänsten i nätbutiken Tretti.se samt på Members.com, och under fjärde kvartalet implementeras Qliro på de svenska siterna av Nelly, Lekmer och Cdon.com. Under 2015 planeras även lansering i Norge och Finland samt för Gymgrossisten.

Annons

Men i väntan på det, eller som komplement, kommer Nelly.com, Tretti, Lekmer, Cdon och Gymgrossisten att använda Collector som ny leverantör för fakturabetalning på den europeiska marknaden

– Collector är en leverantör med lång erfarenhet och blir ett starkt komplement till den verksamhet vi utvecklar inom gruppen, säger Paul Fischbein, VD för Cdon Group.

Tretti är först ut

Cdon har tidigare använt sig av Klarna som leverantör för fakturabetalningar, men de har alltså av någon anledning fått stryka på foten. Tretti sägs redan nu använda Collector som fakturaleverantör och resterande butiker ansluter inför julhandeln, den 1 december.

– Vi är mycket glada över att få Cdon Groups förtroende. Att Collector klarar att möta samtliga krav från Nordens största e-handelsaktörer är ännu ett bevis på att vi har lyckats med strategin att vara en av de absolut bästa fakturaleverantörerna för e-handel, säger Stefan Alexandersson, VD på Collector.

Källa: Press

Annons