Christina Stenbeck lämnar ordförandeposten i Zalando

Kinneviks Christina Stenbeck lämnar posten som styrelseordförande i den tyska e-handelsjätten.

Tidigare i morse släppte Zalando sitt resultat för 2015 men det är inte den enda nyheten som den tyska e-handelsjätten rullat ut under dagen. I ett pressmeddelande meddelar nämligen Zalando att Kinneviks Cristina Stenbeck lämnar sin post som styrelseordförande i bolaget.

Om Cristina Stenbeck lämnar Zalandos styrelse helt, eller om hon kommer att sitta kvar som ordinarie ledamot, framgår dock. Den som tar över ordförandeklubban från och med den 31 maj blir styrelseledamoten Lothar Lantz.

Annons

– Jag har haft det stora nöjet att stötta Zalando på sin resa från tidigt skede till ett framgångsrikt publikt bolag med starkt tillväxt. Kinnevik fortsätter sitt engagemang som huvudägare och ser fram emot att stötta Zalando framöver, säger Cristina Stenbeck.

Först Rocket, nu Zalando

Det svenska investmentbolaget äger 32 procent av aktierna i Zalando och det här är andra gången på kort tid som Kinnevik väljer att lämna ifrån sig ordförandeklubban i ett av sina portföljbolag.

I december valde Kinneviks VD, Lorenzo Grabau, att sluta som styrelseordförande i Rocket Internet där investmentbolaget äger 14,2 procent av aktierna. Något som enligt rykten ska ha skett efter maktkamp kring den uteblivna noteringen av matkassebolaget Hellofresh.

Annons