City Gross först med sous vide-lagat i e-handeln

"Lika gott som hemlagat och minst lika nyttigt".

City Gross meddelar idag att de blir den första livsmedelskedjan med hemkörd färdigmat som beställs på nätet. Den nya tjänsten ska vara en del av deras nätmatkassar som nu kompletteras med konceptet “Matklar”. Vilket som namnet antyder handlar om mat som är färdiglagad och endast behöver värmas upp.

- I de marknadsundersökningar och tester vi genomfört under 2017 framgår det tydligt att det finns ett behov av den här typen av tjänst, säger Pontus Andersson, marknads- och e-handelschef på Bergendahls Food som driver City Gross butikerna.

Annons

"Nyttig och vällagad färdigmat"

Rätterna i konceptet Matklar ska vara tillagade med metoden sous vide och de levereras i vakuumförpackningar som enkelt ska gå att värma på spisen eller i ugnen. Kunderna ska via webbutiken kunna beställa färdiglagade rätter för tre eller fyra dagar per vecka.

- Vi vill göra nyttig och vällagad färdigmat tillgänglig för allmänheten. Det går nästan lika snabbt som att värma snabbmat i micron men smakar lika gott som hemlagat och är minst lika nyttigt, säger Pontus Andersson.

Annons