City Gross växer med hjälp av matkassarna

Färdigpackade matkassar har lyft City Gross försäljning. De senaste två månaderna har försäljningen av matkassar på nätet dubblerats, och nu lanserar man tjänsten på fler orter.

Färdigpackade matkassar ska inte ha varit den kassasuccé för livsmedelsbutikerna som många hoppats på. Anledningen är att de inte får in kunderna i butiken och därmed går miste om många impulsköp och förlorar viktiga inkomster.

Men några som inte klagar är City Gross som sedan juni i år erbjuder en färdigpackad matkasse för hemleverans eller avhämtning. Antalet sålda matkassar ökar vecka för vecka och antalet sålda kassar de senaste nio veckorna mer än dubblerats.

Annons

– Försäljningstillväxten talar för att vi träffat rätt med innehållet i våra matkassar. Många matkassekunder uppger att den är en inspirationskälla för att prova på olika maträtter som man inte brukar laga, samtidigt som den gör att de provar nya produkter, ökar deras kunskap om mat och hur produkter används samt hjälper dem upptäcka produkter som de vid senare tillfälle köper i butik, säger Per Karlsson, ansvarig för City Gross Matkasse.

Fler orter i höst

Enligt City Gross själva lyckas man hålla ett lägre pris än sina konkurrenter på sina matkassar. Mycket tack vare att man har lyckats rationalisera orderplockningen och nästintill lyckats hålla den inom ramen för den ordinarie stormarknadsverksamheten.

Under hösten kommer City Gross att utöka sin tjänst ytterligare och erbjuda fler konsumenter möjligheten till hemlevererade matkassar när man lanserar matkassen på fler orter.

– Hushållen ska kunna handla hos oss oavsett var man bor och tillgång till bil och allmänna kommunikationer, skriver City Gross i ett pressmeddelande.

Källa: Press

Annons