Coop Online börjar leverera matkassar i Göteborg

Coop expanderar och lanserar sin e-handelstjänst Coop Online i Göteborg. Stadens invånare kan nu beställa mat på nätet och få sin matkasse levererad hela vägen hem till dörren.

Coops e-handelstjänst Coop Online som startade 2008 under namnet mataffaren.se lanseras nu i Göteborg. Göteborgarna blir därmed de första utanför Stockholm och Mälardalen att kunna beställa mat på nätet och få det levererat hem till dörren via Coop Online.

– Göteborg är en mogen marknad där vi ser att vår tjänst har stor potential. Allt fler upptäcker att handla hemma är enkelt och tidssparande. Tjänsten blir ett bra komplement till våra butiker i Göteborg, säger Claes Hessel, vd Coop Online.

Annons

Tjänsten kommer att finnas tillgänglig för alla som bor inom cirka två mils radie från stadskärnan. Utbudet ska vara detsamma som i Coops butiker och fokus ligger på färskvaror som frukt, grönt och mejeriprodukter. Leveransen kostar 85 kronor och är tillgänglig vardagar från klockan 09.00 till 21.00.

– Under 2011 hade vår e-handel en tillväxt på 17 procent. Vi förväntar oss en ännu kraftigare ökning framöver, minst 25 till 30 procent per år är målet och tanken är att Coop Online ska bli rikstäckande, fortsätter Claes Hessel.

Förra året kompletterades satsningen med färdiga middagslösningar, Coop Matkasse, som idag finns på riksnivå. Expansionen som nu sker i Göteborg ska vara det första steget i modellen att erbjuda båda tjänsterna på flera orter i landet.

Källa: Press

Annons