Coop rekryterar ny vd från Mekonomen – igen

Örjan Grandin gör comeback hos Coop efter ett och ett halvt år hos Mekonomen.

För en dryg månad sedan gick Coop ut med nyheten att Magnus Johansson hade rekryterats från Mekonomen till tjänsten som vd för Coop Sverige. Nu står det klart att Magnus Johansson får sällskap i ledningen av en tidigare Mekonomenkollega. Örjan Grandin, som senast kommer från tjänsten som varuflödesdirektör hos Mekonomen, blir nämligen ny vice vd för Coop Sverige. Han tar dessutom över tjänsten som vd för Coop Logistik.

Återvänder efter 1,5 år

Men Örjan Grandin är ingen nykomling hos Coop. Han arbetade nämligen som affärsområdesdirektör för Coop Logistik till dess att han lämnade livsmedelsjätten för Mekonomen för ungefär ett och ett halvt år sedan.

Annons

- Jag ser väldigt mycket fram emot att få komma tillbaka till Coop. Det är ett företag i fortsatt förändring och med de nyligen fattade besluten om en ny affärsmodell och ny struktur för central leverans och butiksdrift är det en helt ny spelplan jämfört med min förra period på Coop, säger Örjan Grandin i ett pressmeddelande.

"Dokumenterad förmåga att kommunicera"

Och Magnus Johansson är inte sen att välkomna sin nygamla kollega.

- Örjan besitter en mycket stark förmåga att kombinera ett tydligt och engagerande ledarskap med starka funktionella leveranser. Örjan har dessutom en väldokumenterad förmåga att kommunicera och bygga förtroende mellan olika verksamhetsdelar i ett företag. Givet den resa som Coop i Sverige ska genomföra de närmsta åren, där ledord som ”tillsammans” och ”tillit” är grundpelare, är Örjans återkomst till Coop extra värdefullt. Som vice vd kommer Örjan ha ett extra ansvar att företräda Coop Sverige AB i dialog med de butiksdrivande verksamheterna, säger han i ett uttalande.

Örjan Grandin kommer att tillträda sin nya tjänst inom det närmsta halvåret.

Annons