Crowdfunding-sajt kickar ut Amazon för Stripe

Crowdfunding-sajten Kickstarter, som i höstas blev tillgängligt för oss svenskar, rör om lite i grytan. Ut åker Amazons betallösning Amazon Payments och in kommer istället det San Francisco-baserade betalföretaget Stripe.

I oktober 2014 blev den enklare för oss svenskar att lägga upp projekt på Kickstarter. Nu ska det även bli enklare att ta betalt och stötta dem. Det är i alla fall tanken när Crowdfunding-sajten väljer bort Amazon Payments till förmån för betaltjänsten Stripe, som bland annat används av Twitter och Facebook.

– Vi glada över att kunna presentera en till synes liten förändring som kommer att göra det mycket enklare att använda Kickstarter. Vi väljer att samarbeta med Stripe för att sömlöst kunna samla in och behandla betalningar för alla projekt på Kickstarter, skriver Crowdfunding-sajten i ett uttalande.

Annons

Smidigare och snabbare

Kickstarter har använt sig av Amazon Payments sedan starten 2009 och hittills har mer än 1 miljard dollar gått via betaltjänsten för att stötta projekt på sajten. I slutet av förra året valde dock Amazon att lägga ner Flexible Payments Service, den betallösning som Kickstarter använt sig av. Istället verkar man satsa på sin nya tjänst Login and Pay with Amazon som dock inte sägs vara lika flexibel.

Då föll Kickstarters val på det San Francisco-baserade betalföretaget Stripe som lanserades i Sverige i somras. För projektskapare innebär det att man inte längre behöver skapa ett företagskonto hos Amazon Payments.

Nu räcker det med att knappa in sina kontouppgifter, något som ska snabba upp processen med två till tre dagar. Det också bli enklare och snabbare att stötta ett projekt. Tidigare skickades man vidare till en separat tjänst där det krävdes inloggning, nu kommer allt att ske direkt på Kickstarter.

 

Källor: Press, Reuters, The Verge

Annons