Cyber Monday är startskottet på den amerikanska julhandeln

Cyber Monday är fortsatt den mest populära e-handelsdagen i USA där onlinehandeln väntas öka tre gånger så mycket som den totala detaljhandeln.

Den amerikanska onlineförsäljningen kommer att öka med 11 procent i november och december enligt nya siffror från analysföretaget, Forrester Research. Det är något sämre än förra årets 12 procent men klart bättre än vad den totala detaljhandeln har att vänta.

The National Retail Federation har tidigare i år lagt fram en prognos som tyder på en 3,7 procentig ökning under årets julhandel, något som innebär att näthandeln kommer att se en tre gånger så hög tillväxt.

Annons

E-handeln ökar runt jul

Detaljhandelsjättar som Amazon, Walmart, Target och Best Buy har redan börjat pumpa ut rea-kampanjer på nätet men enligt Forrester kommer Cyber Monday fortsatt vara årets stora e-handelsdag i USA.

Precis som i Sverige ökar handeln på nätet lite extra under julen. Normalt sett står onlineförsäljningen för drygt 10 procent av den totala detaljhandeln i USA men när julhandeln är igång stiger den siffran till 15 procent.

Annons