DHL satsar på 3PL – får nytt logistikcenter på 36 000 kvadrat

Kan få järnväg ända in på lagret.

DHL kommer att få en sprillans ny logistikanläggning på 36 000 kvadrat, belägen i Eskilstunas logistikpark. Anläggningen kommer att användas för 3PL-verksamhet, något som DHL även sedan tidigare har flera anläggningar för både i Sverige och globalt. 

24 000 kvadrat ledigt för bebyggelse

Bakom bygget står fastighetsutvecklaren Logistikcenters, som även har byggt bland annat Bythjuls nya anläggning i Brunna, utanför Stockholm.

Annons

LÄS ÄVEN: Bythjul överger TPL - blir granne med Zalando

Logistikcenters har köpt en tomt som är 100 000 kvadratmeter stor, varav 60 000 får bebyggas. När den anläggning som nu ska byggas och som DHL har tecknat ett avtal för är uppförd, finns det alltså 24 000 kvadrat kvar att bygga på.

Illustration av DHL:s nya anläggning, inklusive den potentiella järnvägen

God dialog gav mersmak

Diskussioner om vilka möjligheter som finns i logistikparken framöver, förs nu.

- Vi tror verkligen på Eskilstuna Logistikpark och kommer att satsa på fler etableringar här. Området är attraktivt med en välutvecklad infrastruktur och ett strategiskt läge. En god relation med Eskilstuna Logistik och en snabb etableringsprocess, ger dessutom mersmak. Nu inleder vi med att uppföra en anläggning anpassad efter DHLs verksamhet och vi är redan i dialog om fler möjligheter i området, säger Matthias Kettelhoit, marknadsföringschef på Logicenters, i ett pressmeddelande. 

Totalt är Logistikparken 420 hektar stor och belägen en mil utanför Eskilstuna och även Sportamore och Kitchentime har sina lager på parken. Enligt Logistikcenters innebär läget att 3,5 miljoner invånare kan nås inom en timmes resväg från parken och mitt i parken finns dessutom en flygplats. 

LÄS ÄVEN: Lagerjätte bygger ut - nytt avtal om 159 000 kvadrat

Kan få järnväg rakt in på lagret

Annons

I anslutning till Logistikcenters nya mark finns också ett stickspår från järnvägen Svealandsbanan, som går ända fram till den planerade anläggningen. Därmed ska det också finnas möjlighet att i framtiden anpassa anläggningen och installera en järnvägsanslutning direkt in till den distributionscentral, som också ingår i bygget och kommer att nyttjas av DHL. 

- Vi är väldigt glada över att etablera oss i Eskilstuna som ligger strategiskt ur ett logistiskt perspektiv för hela Norden. Vi ser också mycket positivt på samarbetet med Logicenters och Eskilstuna Logistikpark, säger Anders Mars, Head of Business Development & Account Management på DHL Supply Chain Nordics.

Annons