DHL låter danskarna skicka paket från paketskåp

DHL:s leveranstjänst DHL Express Easy har nu lagt till 400 Swipbox-skåp till listan över ställen att skicka paket från.

För att möta efterfrågan av den växande e-handeln har fraktbolaget DHL bestämt sig för att bygga ut sin tjänst DHL Express Easy. Tjänsten har hittills mest riktat sig till privatpersoner, men enligt bolaget blir det både billigare och enklare även för små e-handelsbolag om de använder tjänsten.

Detta eftersom de nu får ett stort tillskott av ställen att lämna in sina paket på, vilket ska vara billigare än att DHL hämtar upp paketen hos företaget. Från och med nu kan nämligen paket skickas från någon av de drygt 400 Swipbox-skåp som finns utplacerade runt om i Danmark, utöver de Express Service Points som DHL också har.

Annons

- Vi gör det lättare för kunderna att serva sig själva eftersom de kan skicka sina paket från de Swipboxar som finns runt om i landet på platser som matbutiker där många människor rör sig, säger Tobias Quistorff Refn, Commercial Manager för DHL Express i Danmark.

Registrerar och betalar online

Personer som vill skicka ett paket via en box går in på tjänstens hemsida där man registrerar sitt paket och även betalar för att skicka det, varpå DHL hänvisar en till ett paketskåp som har tillräckligt med utrymme. När paketet läggs i skåpet skriver avsändaren under på en digital display.

DHL kontrollerar alla paket efter till exempel narkotika och pengar, så det går inte att skicka vad som helst.

- För oss är det ganska nytt att öppna upp för expressleveranser från privatpersoner och det ställer självklart krav på oss när det gäller att känna till avsändaren, säger Tobias Quistorff Refn.

Annons