DHL vill förenkla E-handeln med paketautomater

Paketautomaterna i vårt avlånga land blir allt fler. Nu gör även DHL Express ett försök med automater för e-handelsleveranser från utlandet. I samarbete med danska SwipBox ska man installera ett 60-tal paketautomater runt om i Sverige.

Tidigare i höstas meddelade PostNord att man skulle placera ut paketautomater på fyra ställen i Stockholm. Kista Galleria, Liljeholmstorget Galleria, Hemköp Östermalmstorg och Coop Forum Bromma.

Nu hakar även DHL på trenden. DHL Express har ingått ett partnerskap med det danska systemföretaget SwipBox som innebär att DHL Express kan erbjuda konsumenterna ett nytt leveransalternativ för e-handelsköp från utlandet.

Annons

– I Sverige levererar vi flera tusentals paket från utlandet till privatpersoner varje månad och antalet stiger kraftigt. Utmaningarna för oss på DHL Express är att vi levererar till företag och privatpersoner på dagtid och då är många av dem på arbetet, säger Ted Söderholm, VD på DHL Express Sverige.

Välja leveranslösning

Ett sextiotal gula DHL SwipBox-automater ska installeras runt om i Sverige med start i december månad. Något som innebär att konsumenter själva kan hämta ut sina paket om de inte vill, eller har möjlighet, att sitta hemma och vänta.

Via ett sms från DHL Express får mottagaren själv välja bland olika leveranslösningar. Om konsumenten väljer att hämta upp försändelsen i en automat får de ett sms när paketet finns tillgängligt för upphämtning tillsammans med en unik pinkod.

– Att lansera automater i butiker är en efterfrågad lösning och förenklar för de som handlar från utlandet. Vi planerar en kraftig expansion med hundratals enheter inom en snar framtid, säger Ted Söderholm.

 

Källa: DagensHandel

Annons
Annons