DIBS hoppas på enklare betalning med MasterPass

Mastercards plånboksbetalning Masterpass börjar rullas ut i Sverige i slutet av 2014 och kommer att lanseras på allvar i början av nästa år. Något som innebär att tre miljoner svenskar som har mobilt bank-id kan ansluta sig till betalsättet med en pinkod. Nu hoppar även betalleverantören DIBS på tåget.

Redan i slutet av 2013 berättade vi att Nordea, SEB och Swedbank ska lansera digitala plånböcker baserade på MasterCards digitala plattform MasterPass. Något som innebär att bankerna kan erbjuda digitala plånböcker till sina kunder för att shoppa på nätet från vilken uppkopplad enhet som helst.

MasterCards plånboksbetalning kommer att introduceras på allvar i Sverige under första kvartalet 2015, och de tre miljoner svenskar som har mobilt bank-id kan enkelt ansluta sig till betalsättet med en pinkod.

Annons
Annons

Masterpass väntas ge den mobila e-handeln en extra skjuts eftersom betalningen är en välkänd flaskhals vid mobil e-handel. Men bankerna är inte ensamma om att anamma MasterCards betallösning. Även DIBSs meddelar nu att man fördjupar samarbetet med kortföretaget.

– Vi är mycket glada att samarbeta med MasterCard och erbjuda MasterPass som en ny betalmetod i den nordiska regionen. Köp med MasterPass-knappen kommer öka konverteringsgraden för våra 15 000 nordiska butiker och hjälpa dem öka sin försäljning. Det här är en mycket spännande milstolpe inom mobila betalningar, säger Eric Wallin, vd på DIBS.

Använder Mobilt BankID

MasterPass är en digital plattform för betalningar via mobiler, datorer och surfplattor och används idag av 40 000 butiker världen över. I tjänsten kan konsumenten lagra alla typer av kort och vid köp med MasterPass finns exempelvis redan kortuppgifter och leveransadress lagrat.

MasterPass finns idag i USA, Storbritannien, Kanada, Australien, Spanien, Kina samt Nya Zeeland och expanderar nu till fler marknader och kommer att göras tillgänglig för både handlare och partners i Belgien, Brasilien, Frankrike, Italien, Israel, Nederländerna och Singapore. MasterPass digitala plånböcker börjar rullas ut i Sverige i slutet av 2014.

– Vi är väldigt stolta att nu tillsammans med DIBS påskynda utvecklingen för e- och m-handeln i Norden. MasterPass gör det både snabbare, säkrare och enklare att handla med alla typer av betalkort via sin mobil, dator eller surfplatta, säger Mats Taraldsson, Marknadsutvecklingsansvarig på MasterCard i Norden och Baltikum.

 

Källa: Press, Internetworld

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!