DIBS nästa betalleverantör att utmana Klarna

Nu lanserar även DIBS en utmanare till Klarna Checkout. Med DIBS Account kan e-handlare ta betalt med kort och faktura genom ett avtal, i ett administrationsverktyg, och få en samlad utbetalning. Tjänsten erbjuds till en början via ett 30-tal e-handelsplattformar i Sverige och Norge.

Klarna erbjuder sedan 2013 Klarna Checkout, en betallösning som enkelt beskrivit erbjuder flera olika betalsätt som kort och faktura i en och samma lösning. Något som ska förenkla processen, både för kund och e-handlare. Men man är inte ensamma om liknande lösningar, och de blir allt fler.

Igår berättade vi om PayPal Plus som just nu endast verkar finnas tillgänglig i Tyskland, och nu har även DIBS släppt sin variant DIBS Account i skarpt läge. Tjänsten innebär att e-handlare som har ett avtal med DIBS kan ta betalt med kort och faktura i butiken utan att teckna ett separat inlösenavtal med banken.

Annons

Det ska även bli enklare att stämma av transaktionerna då webbutiken får en samlad utbetalning för både faktura- och kortbetalningar.

– Vi är mycket glada att lansera DIBS Account. Vi har jobbat hårt för att skapa en lösning som gör det enkelt att ta betalt på nätet och i mobilen. Vi har redan ett flertal av de största e-handelsplattformarna som lanserat tjänsten och vi får dagligen frågor från kunder som är intresserade av att komma igång. Jag är stolt över insatserna från alla som varit inblandade i projektet, säger Daniel Larsson, Marknads- och försäljningsdirektör och vice vd på DIBS Payment Services.

Ett 30-tal E-handelsplattformar

Tjänsten har testats sedan ett år tillbaka bland annat av e-handelsplattformen Starweb som byggde stöd för tjänsten åt sina 800 kunder.

– Många av våra webbutiker har tyckt att det varit krångligt att komma igång med betalningar för sin e-handel. Med DIBS Account tycker de att det blivit mycket enklare. Bara ett avtal, en utbetalning och ett administrationsgränssnitt för alla betalningar. Vi på Starweb kan nu fokusera på att hjälpa kunderna att öka sin försäljning. Det ska bli spännande att lansera detta för alla våra kunder. Jag är säker på att de kommer älska det, säger Johan Lindstedt, vd på Starweb.

DIBS Account lanseras genom e-handelsplattformar i Sverige och Norge. Tjänsten har eller kommer få stöd från partners som Alpacha, Askås, Caupo, Censeo Tech, Jetshop, Kodmyran, Krokedil Produktionsbyrå, Nutid, Prestaworks, QuickNet, SiteDirect, Starweb, Textalk, Westin Webconsulting och Wikinggruppen.

Under året kommer ytterligare e-handelsplattformar att ansluta sig och för e-handlare finns det en uppstartskostnad på 2990 kronor. Utöver det tillkommer en månadsavgift på 499 kronor samt en avgift på 2,5 procent plus 2,50 kronor per transaktion.

Källa: Press

Annons
Annons