Däck365.se slog nytt rekord – omsatte 126 miljoner

Vunnit flera priser.

E-handelsföretaget Däck365.se, som säljer däck och fälgar till privatpersoner och verkstäder, ökade både resultat och omsättning under 2018. 

- Jag ser det som ett kvitto på att vi fokuserar på rätt saker, till exempel kundens köpupplevelse, effektiva processer och engagerad personal, säger vd Steine Gretarsson till Ehandel.se.

Annons
Annons

Företagets omsättning uppgick till 126 miljoner för 2018. Det slog förra årets rekord, då de hade en försäljning på 99 miljoner kronor. Resultat, efter finansiella poster, hamnade på nästan 11 miljoner kronor.

Däck365 säljer däck och fälgar till kunder i Sverige och Finland. Deras näthandel har varit igång sen 2009, samma år som nuvarande vd Steine Gretarsson tog vid. 

"Vi är väldigt stolta"

Företaget har gått starkt framåt de senaste åren. Utöver deras snabba tillväxt har de vunnit flera priser. Två år i rad blev de utsedda till Dagens Industri Gasell och listades som ett av Sveriges Superföretag hos Veckans Affärer 2018. De senaste fem åren har de även utsetts till årets nätbutik av Prisjakt. 

- Vi är väldigt stolta över att fem år i rad röstats fram till Årets nätbutik inom vår kategori av Prisjakts användare, säger Steine Gretarsson.

LÄS ÄVEN: Däck365 nådde 99 miljoner - blir superföretag och gasell

Ser fortsatt potential 

Steine Gretarsson säger till Ehandel.se att hans förhoppningar inför 2019 är att Däck365 fortsätter att utvecklas i samma takt som tidigare.

- Omsättningen har även detta år ökat kraftigt i jämförelse med föregående år. Ledningen ser en fortsatt potential att verksamheten och omsättningen ska öka ytterligare kommande år, skriver Däck365 i sin årsredovisning.

Det finns även planer på att utveckla verksamheten, men på vilket sätt vill Steine Gretarsson inte avslöja.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!