Dagligvarujätten utmanar PostNord med frakttjänst

Netto-ägaren erbjuder paketleverans.

Den danska dagligvaruhandelskoncernen Dansk Supermarked lanserar nu en egen logistikjänst vid namn Send&Hent. Koncernen omsätter runt 58 miljarder danska kronor och står bakom butikskedjor som Netto, Føtex och Bilka.

Nu lanserar Dansk Supermarked en komplett fraktlösning med hjälp av paketskåp. Den digitala plattformen ska komma ifrån Swipbox och transporten sköts av Bring.

Annons

- Vi vet att bekvämlighet är den viktigaste faktorn för danskarna när det gäller paketpost. Och med Send&Hent kan danskarna enkelt och bekvämt skicka paket till varandra, säger koncernens e-handelschef Kenneth Nielsen.

"Prismässigt konkurrenskraftigt"

Via paketskåpen ska du inte bara kunna hämta upp paket utan även skicka försändelser. Andra fraktbolag kommer inte att ha tillgång till skåpen utan det är en låst fraktkedja som Dansk Supermarked styr över. Flera danska medier rubricerar det hela som att detaljhandelsjätten går ut i krig med PostNord.

- Vi introducerar en ny lösning som är snabb, enkel och bekväm. Och inte minst, billig och prismässigt konkurrenskraftig. Egentligen använder många redan sin lokala butik när de till exempel hämtar paket. Med Send&Hent gör vi det ännu enklare, särskilt för att skicka ett paket, och vi ser fram emot att komma igång, säger Kenneth Nielsen.

Paketskåpen kommer att placeras ut i 365 butiker runt om i Danmark. Tjänsten är främst riktad till privatpersoner men påminner förstås också om tjänster som Skicka Lätt, som är till för direktbetalande kunder oavsett om det är företag eller privatpersoner.

Send&Hent ska dock inte kräva någon fraktetikett, utan man skriver endast ett nummer på paketet, som man får via den digitala plattformen. Den nya tjänsten ska hantera paket på upp till 20 kilo.

Annons