Dansk 26-åring prisas för garnbutik på nätet

På två år har Dennis Drejer byggt upp Danmarks främsta e-handel med garn.

26-årige Dennis Drejer visste enligt egen utsago ingenting om garn. Två år senare har han byggt upp Rito.dk, Danmarks främsta garnbutik på nätet. För bedriften har han nu utsetts till Veckans Medlem av FDIH, som står för Foreningen for Dansk Internet Handel.

- Vår största utmaning under den korta tid vi har funnits har varit att få till en tillväxt. Dels att skapa den men också att kunna följa med när det går bra, säger Dennis Drejer till FDIH.

Annons

I dag har Rito.dk sex heltidsanställda och nio lagerarbetare, även om han själv säger att det har varit svårt att hitta personal i den takt som nyrekryteringarna har behövts göras. Om fem år hoppas Dennis Drejer att hans företag har vuxit till att omsätta minst 100 miljoner och ha expanderat till flera nya länder.

Har fått många copycats

Till FDHI säger Dennis Drejer att han är särskilt stolt över att ha varit med om att förnya en väldigt traditionell bransch.

- Sedan vår start i januari 2014 har vi en känsla av att en stor del av garn- och hobbyanvändarna har fått upp ögonen för onlinehandel. Sedan vi började har det tillkommit nästan 100 garnwebshopar som försöker att ta efter oss.

FDHI:s hemsida kan du läsa hela intervjun med Dennis Drejer.

Annons