Dansk omniaktör tar in italienskt modeproffs som ny VD

Ska satsa på teknisk innovation.

Det danska modehuset Ganni grundades år 2009 av paret Ditte och Nicolaj Reffstrup, och ska sedan dess ha vuxit till att nu finnas hos 400 återförsäljare. Märket har även 21 egna konceptbutiker i Sverige, Norge och Danmark samt en egen e-handel.

"Är inte någon modeveteran"

Nu meddelar Nicolaj Reffstrup att han lämnar vd-posten, för att istället arbeta mer med hållbarhetsfrågor och vidareutveckling av varumärket. Den som tar över jobbet som VD är italienaren Andrea Baldo, som tidigare ska ha haft högt uppsatta poster på modeföretag som Marni, Maison Margiela och Diesel.

Annons

- Jag har utvecklat en kärlek för modeindustrin med alla sina med- och motgångar, och kreativitet, även om min naturliga läggning alltid har varit mer åt det tekniska hållet. Jag måste erkänna att jag inte är någon modeveteran, så inför det som komma skall, är vi väldigt glada att ha Andrea ombord. Han har en djup kunskap om modeindustrin, men har också värdefull praktisk erfarenhet av att leda både högprofilerade exklusiva lyxvarumärken som Margiela och Marni, såväl som mer tillgängliga varumärkeskoncept, säger Nicolaj Reffstrup i ett pressmeddelande.

- Tillsammans blir vi ett oslagbart team. Personligen ser jag fram emot att ha mer tid att arbeta på våra planer för hållbarhet, vidareutveckla varumärket runt om i världen och naturligtvis den tekniska strategin för företaget, fortsätter han.

"Spännande märke med unik position"

Andrea Baldo kommer att vara baserad på Gannis kontor i östra London. Han tillträdde sin tjänst under gårdagen.

- Ganni är ett spännande varumärke som utmärker sig med en unik positionering som präglas av Dittes och Nicolajs kreativitet och vision. Jag är glad över att bli en del av företaget och ser fram emot att bidra till varumärkesutveckling och expansion, tillsammans med det begåvade Ganni-teamet, säger Andrea Baldo.

Annons