Danska skidåkare tar sig över sundet med alpinbutik

Häromdagen var det en skönhetsjätte ifrån Norge som intog Sverige. Idag intar danskarna våra skidbackar. Blacksnow som sägs vara danmarks största webbutik inom alpinartiklar öppnar nämligen en svensk nätbutik.

Blacksnow.dk ska vara en av Danmarks ledande skidbutiker på nätet och har sedan 2012 skickat ut produkter för att enklare ta sig ner för skidbacken. Nu slår man upp en svensk butik och hoppas förstås att ta en betydande del av marknaden även på andra sidan sundet.

Tobias Libeck är partner och ansvarig för den svenska satsningen Black-snow.se:

Annons

– Det som inspirerade mig till att gå in i Blacksnow är utöver min passion för skidåkning och den prylnörd jag är, även inspirationen för vad Blacksnow lyckats skapa i Danmark de sista åren. Med ett ökat intresse inom medierna, freestylens introduktion på OS samt med det hårda arbete som grabbarna gjort i Danmark har danska vintersemestrare verkligen fått upp ögonen för bra produkter, säger Tobias Libeck.

Personlig service utöver det vanliga

Företaget säger sig verkligen brinna för produkterna de säljer och det ska inte vara ovanligt att man har en dialog i flera veckor med kunden innan denne handlar.

– Hela gänget bakom Blacksnow drivs verkligen av entusiasmen för skidåkning och i princip alla de produkter som vi saluför är produkter vi använder själva. Det är en bra utgångpunkt och den entusiasmen tar vi nu med oss till Sverige när vi utmanar befintliga aktörer, säger Tobias Libeck.

Blacksnow jobbar alltså mycket med ingående information om produkterna och kunder sägs få en personlig service som man många gånger bara får i små nischade markbutiker.

 

Källa: Press

Annons
Annons