Data på sekunden när e-handlare lanserar ny app

TomTom vill ge fler specifik information om sin träning.

TomTom, som säljer träningsprodukter på nätet, tar nu nästa steg i utvecklingen och lanserar en ny app som ska hjälpa kunderna att få ut mer av sin träning.

Appen kommer att heta TomTom Sports och ska finnas tillgänglig via de stora appbutikerna i slutet av januari.

Annons

Kan jämföra träningsstatistik

Enligt TomTom är appen framtagen i samarbete med olika idrottsprofiler och träningsentusiaster, som själva regelbundet använder träningsappar och tanken är att användaren ska få mer insyn i sin träning genom att bland annat lätt kunna ta del av träningsdata om hur man presterat under ett pass. Dessa kan sedan jämföras med prestationen under tidigare träning och även delas i sociala kanaler. Företagets VD Corinne Vigreux är nöjd med resultatet.

- Vi har skapat sportprodukter sedan 2009 och sedan dess har mycket förändrats. De stora mängder data som människor nu har tillgång till är överväldigande. Vad folk verkligen behöver är motivation och en insikt om vad som fungerar för just dem. Med vår nya TomTom Sports-app omvandlar vi data till insikter så att användare kan få en bättre förståelse för datan som våra sportprodukter inhämtar under träningen. Lanseringen markerar en början på vad som kommer att bli ett enormt spännande år för vårt varumärke i idrottsvärlden, säger Corinne Vigreux i ett pressmeddelande.

12 olika träningsformer

Appen går att anpassa till 12 olika träningsformer, såsom löpning, cykling, simning, skidåkning och vandring. För den som är intresserad av att se sina resultat på detaljnivå finns möjligheten att se hur man presterat varje sekund under träningen.

För den som redan använder andra liknande appar kan den nya TomTom-appen dela data med flera andra populära träningsappar såsom Strava, Nike+ och Runkeeper.

Annons