Datorbutiken Inet öppnar för betalning med Bitcoin

Bitcoin verkar vara här för att stanna, även i e-handelsvärlden. Allt fler näthandlare har börjat få upp intresset för valutan och en del har redan börjat acceptera den som godkänt betalmedel. Nu flaggar även svenska Inet för att ta betalt med den digitala valutan.

Den digitala valutan Bitcoin är ett hett ämne, även bland e-handlare. I början av året valde den kinesiska jätten Alibaba att förbjuda betalningar med valutan på sin marknadsplats Taobao.

Men det finns e-handlare som omfamnar den. Amerikanska Overstock.com valde strax efter Alibabas beslut att acceptera Bitcoins som betalning, och företagets vd, Patrick Byrne, tror att Amazon och andra jättar snart hakar på tåget.

Annons

Också i Sverige finns det intresse. I början av 2012 införde den svenska plattformen Textalk stöd för Bitcoin, och nu flaggar även datorbutiken Inet, för att införa Bitcoin som ett godkänt betalningsmedel. Företaget ska under onsdagskvällen ha undersökt intresset bland sina kunder på sin Facebooksida.

– I och med vårt fokus på kundservice och tillgänglighet har vi börjat se över möjligheterna att kunna ta betalt med Bitcoin. Vi märker även en stor efterfrågan på datorer som används för mining, och tycker det är väldigt spännande med kryptovalutor, säger Erik Wickman, vd på Inet.

Växlar direkt

Inet planerar i så fall att använda Bitcoin som betalmedel men att växla dem genom realtidskonvertering och inte ta några risker med valutaspekulation. Något som även Overstock.com valt att göra.

– Vår primära målgrupp är entusiaster och efterfrågan finns, det är däremot inte troligt att vi sätter priser i Bitcoin utan börjar med att översätta svenska kronor till Bitcoin via till exempel Bitpay, säger Erik Wickman.

Och även om Inet inte officiellt bekräftat att Bitcoin blir en godkänd valuta i deras butik, så verkar det inte vara en omöjlighet att man gör det inom en snar framtid. Och skulle de göra det så är det säkert flera aktörer, särskilt inom datormarknaden, som kommer att följa efter.

Källa: NordicHardware, Facebook

Annons