Datorbutiken Inet gjorde en rekordjul på nätet

Inet, som säljer både i butik och på nätet, fick en riktigt kul jul. Försäljningen tog ett rejält skutt under årets andra del och julhandeln slutade med rekord för Inets näthandel, upp 25 procent jämfört med föregående år.

Datorbutiken Inet fortsätter att växa, särskilt på nätet. Under 2014 var det onlineförsäljningen som ökade mest och under årets slutspurt stack försäljningen iväg. En uppgång med hela 25 procent jämfört med föregående år.

En anledning till det är att man gjort det enklare och snabbare att checka ut, något som kunderna uppskattat. Många lediga mellandagar över julhelgen, där Inet passade på att lansera en rad kampanjer, gynnade också slutresultatet.

Annons

– Det senaste året har vi lagt mycket kraft på att korta ledtiderna i webbutiken, nu går det snabbare att handla och checka ut vilket ökar avslutsfrekvensen. Men decemberhandeln slutar inte på julafton, det var många som tog ledigt mellan helgerna och vi kunde leverera varor alla mellandagar vilket absolut var en orsak till vår starka säljspurt, säger Erik Wickman, vd för Inet.

Förändringar på gång

Helåret 2014 för både butik och webb slutade totalt sett med en tillväxt på 5,6 procent, och det kommande året utlovas stora förändringar. Bland annat ska man etablera två helt nya butiker i Stockholmsområdet.

– Att finnas närvarande med en fysisk butik kommer att öka vår försäljning, dessutom är etableringarna starka drivkrafter för vår nätbutik. Målet för 2015 är att växa med 15 procent, säger Erik Wickman.

Källa: Press

Annons