Datorhandlaren Inet får ny ägare i Creades

Inet, en av Sveriges ledande återförsäljare av datorer, komponenter och datortillbehör, får ny ägare. Det efter att investeringsbolaget Creades förvärvat 70 procent av bolaget. Fokus kommer precis som tidigare vara att öppna fler butiker och växa med e-handeln.

Den prisade nätbutiken och multikanalhandlaren Inet är inne i en expansiv fas. Sedan 2000 har datorhandlaren expanderat från en butik i Göteborg till att idag omsätta över en halv miljard kronor via e-handel och totalt fem butiker i Göteborg, Uddevalla, Stockholm och Malmö.

Inom kort öppnar man sin sjätte butik i Barkarby utanför Stockholm och målet sägs vara 20 butiker över hela landet före 2022. Nu får Inet en ny ägare när investeringsbolaget Creades köper 70 procent av bolaget.

Annons

– Inet har vuxit stadigt och lönsamt under många år genom att ge sina kunder en oöverträffad service både i butik och via e-handeln, vilket dokumenterats genom att man ständigt utses som vinnare i oberoende utvärderingar av Prisjakt, Pricerunner och Sweclockers. Inets koncept visar goda synergier mellan butikerna och e-handeln och vi ser fram emot att utveckla bolaget tillsammans med nuvarande ägare och ledning, säger Per Frankling, vd på Creades.

Har gemensamma mål

Creades kommer att äga 70 procent av stamaktierna och 74 procent av kapitalet i Inet. Resten av kapitalet ägs av bolagets grundare Erik Wickman. Skuldfritt värde, Enterprise value, i affären är 135 miljoner kronor och Creades investering är 80 miljoner kronor.

– Jag tror att Creades med sin erfarenhet och sina resurser kommer att bli en bra partner i vårt arbete med att öppna fler butiker och växa med e-handeln. Creades värderar vårt fokuserade kundservicearbete stort och vi har en gemensam syn på hur Inet ska arbeta framöver, säger Erik Wickman, vd och delägare i Inet.

 

På bild: Erik Wickman

Annons