Datorhandlaren Inet går mot sitt bästa år någonsin

Med en ny butiksetablering, en rad utmärkelser, nya ägare och en fortsatt fin tillväxt kan Inet se tillbaka på ett händelserikt 2015.

Det går bra nu, inte bara för Petter utan även för en av landets datorhandlare. Året började med att Inet tog hem förstaplatsen i så gott som alla kategorier när det var dags för webbtidningen Sweclockers medlemmar att säga sitt.

Något som innebar att man för sjunde året i rad blev framröstad som Årets datorbutik, och idag blev Inet utsedda till årets e-handlare 2015 i kategorin Datorprodukter av Pricerunner. Den prisade e-handlaren har även passat på att öppna en ny butik i Barkarby, utanför Stockholm. Den sjätte i ordningen.

Annons

– Vår strategi är att driva e-handel i kombination med fysiska butiker vilket fungerar väldigt bra. Extra glada är vi för kundernas stora förtroende för oss, säger Erik Wickman, VD på Inet.

Lönsamheten har förbättrats

Med en tillväxt på 14 procent från januari till oktober, samt att lönsamheten har förbättrats, ser det ut som att 2015 kommer att bli det bästa verksamhetsåret hittills. Under det gångna året har det även skett ett ägarskifte efter att investeringsbolaget Creades förvärvat 70 procent av bolaget.

– Att Creades kom in som huvudägare har medfört att vi fått bättre struktur och uppföljning på ledningsnivå och en tydligare långsiktig strategi. Operativt fortsätter vi på samma inslagna väg med kundnöjdhet i fokus och ett starkt driv framåt, säger Wickman.

Som många andra laddar Inet nu inför julhandeln och med hjälp av den nya butiken i Barkarby räknar datorhandlaren med rekordförsäljning. Samtidigt har man redan börjat titta framåt på nästa verksamhetsår.

– Vi kommer att utöka satsningen på nätet genom att stärka organisationen, marknad och systemutveckling. Möjligen blir det fler butiksetableringar, just nu är det för tidigt att säga något definitivt, säger Erik Wickman.

Annons