Datumet spikat för Ebay och PayPals skilsmässa

Den 17 juli är det dags att knoppa av Paypal från Ebay, tre dagar senare ska betalföretaget börsnoteras som ett separat bolag.

Nyligen avslutade Ebay ett dåligt förhållande med annonssajten Craigslist. Snart är det dags för ännu en separation. Denna gången rör det sig dock om ett mer lyckat samarbete som är till ända då det den 17 juli är det dags att knoppa av PayPal från e-handelsföretaget.

Det innebär att PayPal från det datumet kommer att stå på egna ben och den 20 juli kommer betalföretaget även att börsnoteras som ett separat bolag. Aktieägare kommer i samband med PayPals notering på Nasdaq att erhålla en stamaktie i PayPal för varje Ebay-aktie de äger.

Annons

Långsiktig planering

Redan i höstas stod det klart att Ebay och PayPal skulle gå skilda vägar och Ebays styrelse har under våren tagit fram riktlinjer för hur delningen ska se ut. Något som på lång sikt ska gagna båda företagen.

– Jag är övertygad om att både Ebay och PayPal har rätt ledningsgrupp, strategi, struktur och operativ disciplin för att skapa ett hållbart och långsiktigt värde för aktieägarna, säger John Donahoe, Ebays vd och koncernchef.

 

Källa: Reuters

Annons