De norska nätbutikerna blir en del av Virke

Distansehandel Norge har beslutat att bli en del av huvudorganisationen Virke. Sammanslagningen kommer att börja gälla från och med årsskiftet och näthandlarnas organisation blir då en ny enhet inom Virke, Virke e-handel.

2012 gick branschorganisationerna Svensk Handel och Svensk Distanshandel samman. Något man gjorde bland annat för att kunna öka sitt fokus på den växande e-handeln. Nu följer man det exemplet i vårt grannland Norge där Distansehandel Norge kommer
P { margin-bottom: 0.21cm; }
att bli en del av huvudorganisationen Virke.

Sammanslagningen kommer att ske i januari 2015 och näthandlarnas organisation blir då en ny enhet inom Virke, Virke e-handel.

Annons

– Detta kommer att göra vårt arbete för online-företag mer synligt och effektivt. Samtidigt stärker fusionen certifieringssystemet Trygg E-Handel, så att det kan omfatta många fler online-företag, säger Gerhard Anthun, vd Distansehandel Norge.

Ett bra samarbete

Distansehandel Norge etablerades som en organisation för norska postorderföretag 1983 men har på senare år även inkluderat e-handelsföretag. Att man nu går samman med Virke känns som ett naturligt steg och de båda organisationerna har också samarbetet flera gånger tidigare mot gemensamma mål.

Bland annat när det gäller den så kallade 200-kronorsgränsen för tull- och skattefria nätköp från utlandet.

– Vi ser att onlineförsäljning ökar kraftigt. Tillväxten förra året var fyra gånger snabbare än den vanliga detaljhandeln. Vi noterar också att e-handeln blir allt mer internationell och oftare möter fler komplexa utmaningar inom branschen. I detta sammanhang är Virke en naturlig partner och vi har haft ett bra samarbete sedan tidigare. Det är en stor, resursstark organisation med mycket kompetens, vilket kommer att göra medlemskapet i Virke e-handel attraktivt, säger Gerhard Anthun.

Källa: Press

Annons