Den snabba e-handelsstartupen tar in 3 miljoner kronor

Ropen skalla - snabbare sidor åt alla.

I slutet av förra året kunde vi avslöja att ett Umeåföretag var på väg att lansera en tjänst som skulle snabba upp e-handlarnas hemsidor. Snabba sajter har för övrigt varit hett den senaste tiden då även e-handelsaktörer som Avensia fokuserat mycket på hastigheten när de har tagit fram nya sajter till företag som exempelvis Lyko och Kicks.

LÄS ÄVEN: Umeå-startup ska göra svensk e-handel supersnabb

Annons

Med tjänsten ShimmerCat så ska Umeåbaserade Zunzun AB öka hastigheten drastiskt för de e-handlare som väljer att använda lösningen. I slutet av mars var ShimmerCat redo för lansering och målet är nätbutiker under sekunden.

LÄS ÄVEN: Nätbutiker under sekunden: Nu börjar resan för nya e-tjänsten

"Lösning för snabbare webbsidor"

I dag meddelar företaget att man efter “många framgångsrika kundcase” nu tagit in nytt kapital. Partnerinvest Norr, Sparbanksstiftelse Norrlands Riskkapitalstiftelse och affärsängelbolaget Northern Light Capital satsar tillsammans 3 miljoner kronor på e-handelstjänsten ShimmerCat.

- ShimmerCat löser ett stort problem som ger e-handlare huvudvärk. Att kunna erbjuda en automatisk lösning för att skapa snabbare webbsidor innebär en jättemarknad, säger Jan Snygg, en av investerarna från Nordic Light Capital, i ett pressmeddelande.

"Tillgängligt för alla e-handlare"

Pengarna som företaget nu fått in ska gå till att göra ShimmerCat tillgängligt för alla e-handlare, oavsett vilken plattform de sitter på.

- Vi ska använda kapitalet för att påskynda utvecklandet av att automatisera integrationen och göra ShimmerCat tillgängligt för alla e-handlare oberoende av vilken plattform eller miljö de ligger hos, säger Henrik Frienholt, marknadschef på ShimmerCat.

Företaget vann nyligen pris då de pitchade sin e-handelslösning på Nordic eCommerce Summit i Malmö. Detta sägs ha ökat intresset för tjänsten. Enligt Henrik Frienholt har företaget flera spännande samarbetspartners på gång men man vill ännu inte delge några kunder.

- Vi har ett stort intresse från ledande e-handlare och även e-handelsplattformar. Vi hoppas kunna gå ut med några namn inom kort, säger Henrik Frienholt.

Annons

Annons