Den snurrande Kickstarter-succén kan lyft din e-handel

Med hjälp av en ljusbox och en snurrande skiva, samt en smartphone-app vill Orangemonkey göra det enklare att ta snygga 360-graders bilder.

Som e-handlare gäller det att produktbilderna håller måttet. Fotografering är inte oväntat en viktig del för en lyckad försäljning, men det är inte enkelt att göra det själv och sällan billigt om det ska anlitas proffshjälp.

Men det har börjat dyka upp hjälpmedel som förenklar processen med att ta bra bilder. En av dem är RotaryView som hjälper e-handlare med att ta 360-graders bilder. Den tjänsten kräver dock en viss fotovana men nu har vi snubblat över något som kan passa även för en fullständig novis.

Annons
Annons

Orangemonkey är ett företag som med en enkel ljusbox, en snurrande skiva och en smartphone-app vill göra det riktigt enkelt att ta snygga 360-graders bilder.

Styrs via en app

Orangemonkey har sedan tidigare tagit fram två olika ljustält, Foldio1 och Foldio2. Genom att krydda det hela med en snurrande skiva vid namn Foldio360, även den med inbyggt ljus, och som styrs med bluetooth via en app ska 360-graders bilder bli tämligen enkelt att åstadkomma.

Efter att användaren vecklat upp tältet och tänt ljuset är det bara att sätta foto-objektet på den snurrande skivan. Sedan är det bara att knäppa av bilderna och skivan snurrar tack vare appen i takt med att nya bilder ska tas. Via appen går det även att ställa in rätt exponering för att få rätt ljus i bilderna.

Fokus ligger på enkelhet och även om tanken är att främst använda sig av en smartphone för att ta bilderna, går det även att använda sig av en systemkamera med IR-mottagare. Foldio360 drog nyligen in en halv miljon dollar på Kickstarter och går nu att förbeställa för 119 dollar, eller för 194 dollar inklusive ljustält.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!