Deras e-handel tar upp kampen om ny marknad värd miljarder

Har redan utsetts till en av världens tio bästa.

Bakom e-handelsföretaget King Karl står de två svenskarna Jonas Saeed och Markus Sundström. Bolaget är dock baserat i Los Angeles och duons ambition är att ta åtminstone en del av den väntande jättemarknaden för industrihampa i USA.

Valde namn efter spansk kung

Som första produkt har King Karl lanserat en sorts exklusiv choklad som innehåller hampa, vilket även kommande produkter är tänkta att göra. Enligt ett pressmeddelande har företagets choklad utsetts till ett av världens tio bästa inom segmentet av tidningen Forbes.

Annons

- King Karl är ett Los Angeles-baserat företag som tillverkar och distribuerar exklusiva hampaprodukter. De svenskfödda grundarna valde att namnge bolaget efter spanska Kung Karl V, som var först med att importera kakaobönan till Europa. King Karls chokladsortiment är baserat på svensk prisbelönt chokladtillverkning med tillsatt ekologiskt odlad industrihampa, berättar King Karl i ett pressmeddelande.

King Karl bedriver redan försäljning via bland annat en svensk nätbutik, men verkar främst rikta in sig på den amerikanska marknaden. Bakgrunden är att USA:s president Donald Trump nyligen godkände att industrihampa får säljas fritt i USA:s 50 delstater.

Räknar med marknad värd 2 miljarder

Nu hoppas King Karl på att nå svenska investerare via crowdfunding-plattformen FundedByMe. Totalt hoppas företaget på att via plattformen samla in 4,5 miljoner kronor.

- Marknaden för hampa i USA kommer år 2022 omsätta 2 miljarder dollar och det är nu ett race att komma ut först med en högkvalitativ produkt. Vi fokusera på de större distributörerna för att växa och ta marknadsandelar, säger Jonas Saeed, grundare av King Karl, i en kommentar.

Hampa och cannabis kommer från samma växtfamilj, men hampan har odlats fram för att användas för sina fibrer och som livsmedel. Hampa får enligt King Karl max innehålla 0,2 procent av cannabinoiden THC. 

Annons