Detaljhandelsjätten vill göra röstinköp vanligare

Var snabb att omfamna sökföretagets nya högtalare.

Sökjätten Google håller inte bara på med sin sökmotor längre, för de som missat detta. De är sedan en tid tillbaka också ett hårdvaruföretag som bland annat tillverkar mobiltelefoner och smarta högtalare.

Den senare kategorin, de smarta högtalarna, finns till för att konkurrera med Amazons motsvarigheter med den smarta assistenten Alexa.

Annons

Billigare högtalare når en bredare massa

Amazon har tidigare släppt en liten och mycket billigare variant av sin smarta högtalare, kallad Echo Dot, för att nå ut till den breda massan med sin smarta assistent. En assisten som bland annat kan e-handla på Amazon åt användaren.

Google kontrade sent igår detta drag och de har nu tre storlekar på sina högtalare, varav en är en miniversion som bara kostar 50 dollar.

Walmart, vars största fiende är Amazon, var inte sen att ta till sig Googles nya billigare högtalare. Detaljhandelsjätten meddelade direkt att de kommer att ge 25 dollar till de som köper Googles nya högtalare via dem, och sedan länkar den till sitt Walmart konto.

“Bekvämligheten med röstinköp”

Användarna uppmanas att länka sitt Walmart-konto till sökjättens e-handelsjtänst Google Express. Detta leder till att Googles högtalare kan lägga order åt kunderna hos Walmart. En kombination som detaljhandlaren förmodligen hoppas ska bli ett alternativ till Amazons högtalares tajta koppling till e-handeln.

- Vi vill göra det ännu enklare för kunderna att uppleva bekvämligheten med röstinköp. Från och med idag kan varje kund som köper en Google Home eller Google Home Mini från Walmart få upp till 25 dollar i rabatt på en Walmart-order när de kopplar sitt konto till Google Express, meddelade detaljhandlaren.

Annons