Digitalt gods ökar och PayPal stärker sitt skydd

Ebays snart avknoppade betaltjänst PayPal utökar sitt globala köpskydd, något som innebär att kunder som köpt digitalt gods och känner sig lurade nu har möjligheten att få pengarna tillbaka.

PayPal, som inom kort ska knoppas av i ett separat börsnoterat bolag, utökar sitt globala köpskydd, global purchase protection, till att även omfatta immateriella varor. Något som innebär att digital musik, e-böcker, spel och nedladdningsbara mjukvaror också kommer att omfattas av köpskyddet.

PayPals globala köpskydd innebär att kunder kan få sina pengar tillbaka om en vara som betalats via PayPal inte levereras, eller avviker markant från säljarens beskrivning, inklusive fraktkostnaderna.

Annons

Digitalt ökar

Köpskyddet för fysiska varor har funnits i många år och från och med den 1 juli gäller alltså samma regler för immateriella varor. Det efter att man på senare tid märkt av en klar försäljningsökning av digitalt gods.

– Vi ser att fler och fler immateriella varor köps av vår kundbas. Segmentet växer och blir allt större, säger Tomer Barel, PayPals Chief Risk Officer.

 

Källor: PressIR
På bild: Tomer Barel

Annons