DinTårta köpte konkurrenten – teamar upp med miljardbolag

Tar in storinvestering.

Med bas i tyska Köln och domänen DeineTorte.de, började Henrik Svensson och Alexander Weinzetl år 2006 att skicka ut tårtor med tryckta bilder på. Sedan dess har företaget expanderat sin e-handel till totalt fem länder och anställt över 60 personer. I Sverige har företaget namnet DinTårta.se.

LÄS ÄVEN: E-handlaren som skickar flera hundra tårtor om dagen

Annons

Det har gått ett tag sedan DinTårta delade med sig av några nyheter till den svenska marknaden, men nu är det saker på gång. För snart ett år sedan köpte DinTårta upp sin svenska konkurrent SkickaTårta.se, och nu har det blivit dags för fortsatt expansion på företagets befintliga marknader - som utöver Sverige och Tyskland, består av Frankrike, Nederländerna och Polen.

Köpte upp 49 procent av bolaget

Till sin hjälp i expansionen har Henrik Svensson och Alexander Weinzetl ingen mindre än livsmedelgiganten Dr. Oetker, som har köpt 49 procent av InterNestor, som Svenssons och Weinzetls företag heter.

- Med Dr. Oetker är vi glada att ha en välrenommerad partner vid vår sida. Kombinationen av dem som ett stort familjeföretag och oss som en start-up, ger oss en perfekt grund för att kunna nå våra fortsatta mål. Det vi vill uppnå är tillväxt, en bred kännedom om varumärket och internationell expansion, säger Alexander Wenzetl, vd på InterNestor, i en kommentar.

Dr. Oetker beskriver i ett pressmeddelande sin nya tårtpartner som ett starkt komplement till bolagets befintliga verksamhet. Koncernen Dr. Oetker hade förra året en omsättning på 11 miljarder euro.

Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpesumman. 

Annons