Dockers öppnar upp sin nätbutik för Sverige

Det amerikanska varumärket Dockers öppnar upp sin e-handel för Sverige och ytterligare fyra länder i Europa. I nätbutiken kommer Dockers att erbjuda sitt fulla sortiment av byxor, skjortor, stickat, ytterplagg och accessoarer.

Dockers har flertalet återförsäljare och egna butiker i Sverige, Danmark, Tyskland, Belgien och Nederländerna. Fram till nu har Dockers.com endast fungerat som en informationsplattform med bland annat butiksinformation och som en digital lookbook för varumärkets kollektioner. Men nu gör man även en satsning på e-handeln.

– Lanseringen av e-handeln i dessa länder är en naturlig utvecklig av den redan existerande marknaden och kommer att öka både tillgängligheten för kund och möjligheten för varumärket att nå ut med hela sitt produktsortiment, skriver Dockers i ett pressmeddelande.

Annons

Fokus på visuell design

Sedan tidigare har webshoppen funnits tillgänglig i Storbritannien och Frankrike, och med sin nya webshop hoppas Dockers positionera sig som en ledande aktör inom manlig stil och mode även i Sverige, Danmark, Tyskland, Belgien och Nederländerna.

I utformningen av den nya nätbutiken har man lagt stort fokus på den visuella designen med inspirerande bilder, användarvänliga funktioner och olika shoppingverktyg för att förhöja shoppingupplevelsen.

– I designen av webshopen har Dockers har varit trogna varumärkets estetik, med en enkel men spännande layout, nyskapande funktioner och detaljer kombinerat med en enkel navigeringsfunktion. Sidan kommer att uppdateras kontinuerligt med nya keylooks för varje säsong, och målet är att bli en inspirationskälla för den moderne mannen, säger Jen Sye, Vice VD för global e-handel på Dockers.

Källa: Press

Annons