Dustin expanderar – köper upp finsk IT-återförsäljare

Dustin fortsätter sin expansion i Norden och tar nu klivet in i Finland. Med förvärvet av IT-återförsäljaren, Businessforum som är Finlands största leverantör av hårdvara till den offentliga sektorn stärker Dustin sin nordiska plattform.

Under 2012 gjorde Dustin en uttalad satsning på att bredda sitt utbud inom tjänstersektorn. Bland annat köpte man upp moderbolaget till den rikstäckande franchisekedjan, IT-Hantverkarna, med drygt 300 anställda på 39 orter runtom i landet.

Man förvärvade också den norska IT-leverantören Norsk Data Senter. Något som stärkte Dustins nordiska närvaro, och tillsammans med NDS är man en av Norges största leverantörer av IT-produkter och IT-tjänster.

Annons

Nu tar man även klivet in i Finland i och med förvärvet av IT-återförsäljaren Businessforum. I samband med förvärvet integreras Businessforum i Dustins nordiska koncern som med de senaste förvärven i Finland och Norge nu omsätter omkring 6 miljarder kronor.

– Förvärvet av Businessforum innebär att Dustin nu tar ett första kliv in i Finland och fortsätter att stärka sin nordiska plattform. Målsättningen är att vi på sikt ska vara fullt närvarande inom vårt huvudsegment, marknaden för små och mellanstora företag, även i Finland och då känns det tryggt att börja bygga från en stabil grund, säger Georgi Ganev, vd och koncernchef för Dustin.

Omsättning på 750 miljoner kronor

Businessforum grundades 1993 och har sitt huvudkontoret i Esbo, strax utanför Helsingfors men har även lokala kontor i Vasa, Jyväskylä, Kajana och Villmanstrand. Man har 64 anställda och omsatte under förra året 750 miljoner kronor.

Företaget fokuserar främst på försäljning av hårdvara och majoriteten av kunderna finns i den offentliga sektorn. Men man har även medelstora och stora privata bolag som kunder.

– Med Dustin som ägare kan vi accelerera vår utveckling mot att bli den ledande återförsäljaren av IT i Finland. Med den gemensamma nämnaren att alltid sätta kunden i fokus är jag övertygad om att vi med samlade krafter kommer att skapa många uppskattade erbjudanden på den finska marknaden, säger Kari Lintunen, vd för Businessforum.

Innan förvärvet kan genomföras måste man först få ett godkännande av Konkurrens- och konsumentverket (KKV) i Finland.

Källa: Press

Annons
Annons