Dustin meddelar att de ska in på Nasdaq Stockholm

Sveriges största e-handel skall börsnoteras. Vi skrev om det i morse och nu precis släppte Dustin ett pressmeddelande om en notering på Nasdaq Stockholm. Styrelsen och ägarna av Dustin har beslutat att bredda Bolagets aktieägarbas genom en kombinerad försäljning av existerande och nyemitterade aktier vid en börsintroduktion.

Dustin Group AB som avslutade sitt räkenskapsår sista augusti 2014 omsatte då 7,4 miljarder kronor. E-handelskoncernen skall nu ut på börsen och erbjudandet riktar sig till allmänheten i Sverige samt till institutionella investerare i Sverige och internationellt.

Listningen kommer att ske på Nasdaq Stockholm och prospektet med fullständiga villkor publicerades idag på bolagets hemsida.

Annons

– Under våra 30 år har vi utvecklats till att bli en av Nordens ledande onlinebaserade återförsäljare av IT-produkter med tillhörande tjänster. Dustins medarbetare bygger starka relationer med våra nordiska kunder och vi är väldigt stolta över vår verksamhet. Vi är väl positionerade för att genom vår unika affärsmodell samt effektiva och skalbara plattform fortsätta dra nytta av gynnsamma marknadstrender, säger Georgi Ganev, VD på Dustin.

Rätt tid för börsen

Det slutliga erbjudandepriset kommer att fastställas inom intervallet 45-51 svenska kronor per aktie, vilket kommer resultera i ett marknadsvärde på samtliga aktier utgivna av Dustin om cirka 3 453 till 3 880 miljoner kronor.

Slutligt erbjudandepris förväntas offentliggöras den 13 februari 2015.

– Dustin är en marknadsledare med en historia av stark tillväxt, stabil lönsamhet och stark kassagenereringsförmåga. Dustin har stora möjligheter att fortsätta denna framgångsrika resa. Styrelsen anser att tidpunkten för en börsintroduktion är rätt och ser fram emot att fortsätta utveckla Bolaget i en publik miljö, säger Fredrik Cappelen, ordförande i Dustins styrelse.

 

Källa: Press
På bild: Georgi Ganev

Annons
Annons