Dustin storsatsar i Finland med ny e-handel

E-handlaren Dustin lanserar i dag en finsk sida som ska rikta sig till företag, offentlig sektor och privatpersoner.

Dustin gick in i Finland redan 2013 genom köpet av Businessforum, ett företag som är har specialiserat sig på att sälja produkter och tjänster till större företag och offentlig sektor. Företagets aktiviteter i grannlandet omsatte drygt 1,3 miljarder kronor under verksamhetsåret 2014/15.

Genom att utöka verksamheten i Finland med en e-handel, tänker sig Dustin att företagets produkter och tjänster ska bli tillgängliga för privatpersoner, företag och offentlig sektor.

Annons

- Lanseringen av dustin.fi är en viktig del av vår strategi och en milstolpe för koncernen med betydande potential. Vi ser en tydlig marknadstrend att onlineinköpen av IT-produkter och tjänster kontinuerligt ökar. Med vår långa erfarenhet av e-handel kan vi nu hjälpa finska företag att hitta smarta lösningar för sina IT-utmaningar, säger Georgi Ganev VD och koncernchef Dustin.

Dustin och Businessforum slås ihop

Businessforum kommer tills vidare att drivas under eget namn men Dustins plan är att integrera företaget i Dustin under 2016. Så har Dustin tidigare gjort i Norge. Där köpte företaget under 2012 det norska bolaget Norsk Data Senter, för att under 2015 väva in det i Dustin. 

Dustin, som grundades i Sverige, har sedan tidigare också e-handelssidor i Danmark och Norge. Totalt har företaget 900 anställda och omsatte runt 7,9 miljarder kronor under verksamhetsåret 2014/2015.

Annons