E-butik satsar på fingervänlig T-handel

T-commerce eller Tablet-commerce är en växande trend, och allt fler använder sin surfplatta istället för datorn. De flesta webbsidor och nätbutiker fungerar på en surfplatta men väldigt få är anpassade till dem. Därför lanserar nu E-butik.se sin nya modul, E-butik Touch.

Om du trodde det räckte med E- och M-handel trodde du fel. Nu kommer det en bokstav till att lägga på minnet, T-handel.

Besökare till nätbutiker som använder surfplattor och andra touchenheter ökar blixtsnabbt. Något som gjort att e-handlare på senare tid börjat anpassa sina butiker för smartphones. Däremot är det ganska sällsynt med anpassningar för surfplattor.

Annons

Många tycker nog att en vanlig hemsida fungerar bra i surfplattans lite större skärm, men på E-butik.se har man sett ett behov och tagit fram en ny modul, E-butik Touch.

– Vi har i flera butiker sett att det är mer än 30 procent av besökarna som kommer ifrån mobila enheter och surfplattorna är en stor del av dessa. Det är viktigt att vi gör allt vi kan för att underlätta och förstärka våra kunders shoppingupplevelse som vi nu gör med Touch, säger Daniel Lindström, försäljningschef på E-butik.se.

Optimal upplevelse oavsett enhet

Enligt statistik från RichRelevance står iPad för 89 procent av köpen från mobila enheter och mobiltelefoner endast för 11 procent. Trots det ligger ofta fokus på att anpassa för mobiltelefoner.

– Det är av den här anledningen vi tagit fram en modul som är optimerad för hur man använder en surfplatta, för att slippa zooma och trycka på fel länkar som oftast är alldeles för små i iPaden, säger Daniel.

I E-butik.se’s nya modul för touchenheter är navigation och hantering anpassat för alla de olika lägen som finns för både mobiltelefoner och surfplattor. Det för att besökarna ska få en optimal upplevelse oavsett vilken enhet de använder.

– En del tycker kanske att en vanlig sida funkar tillräckligt bra i plattorna men ni känner säkert igen problemet med för tjocka fingrar och fel klickade länkar när man surfar på ipaden i soffan, säger Daniel Lindström.

För er som är intresserade av att testa lösningen på surfplatta eller i mobilen kan göra det på Harges.com, och Smilebutiken.se som är två referensbutiker som just nu använder sig av modulen.

Annons

Källa: Press

Annons