E-handel i USA når miljonkrets med färdighackad mat

Mathandeln Gobbles tjänst går ut på att leverera färdiga middagslösningar där all mat är färdighackad och marinerad, så att tillagningen inte ska ta mer än max tio minuter.

Medan många e-handlare inom matbranschen levererar antingen färdiga middagar eller matkassar med så kallat lösplock, har den amerikanska nätmatleverantören Gobble hittat ett sätt att skilja sig från mängden. Företaget gör matlagningen ännu enklare genom att bland annat tvätta och hacka alla grönsaker. När kunden väl tar emot leveransen behöver han eller hon i princip bara blanda ihop och värma upp, något som företaget lovar ska ta max tio minuter.

Attraherar upptagna människor

Enligt sajten Tech Crunch säger sig Gobble i dagsläget nå en miljon kunder i Kalifornien och nu ska företaget ha fått ihop nära 11 miljoner dollar i en första investeringsrunda. Pengarna ska Gobble använda för att expandera till fler platser i USA.

Annons

Gobbles grundare Ooshma Garg har i en tidigare Tech Crunch-artikel uppgett att antalet levererade måltider ökar med 42 procent varje månad, och att de flesta som anslutit sig till tjänsten spenderar i snitt 242 dollar varje månad på de förberedda middagsalternativen.

- Det sista hårt arbetande människor vill göra när de kommer hem är att skära lök och tomater och tillbringa timmar med att laga mat från grunden. Samtidigt är de flesta inte så förtjusta i att ständigt äta förtillagade rätter ur take away-boxar. Det är där Gobble kommer in i bilden, säger Ooshma Garg till Tech Crunch.

Annons