E-handel med virke tar in 10 miljoner kronor

BackingMinds satsar på skogsindustrin.

E-handelsinvesterarna Susanne Najafi och Sara Wimmercranz, på företaget BackingMinds, går nu in med 10 miljoner kronor i Virkesbörsen, en digital handelsplattform för virke.

- Vi har utvärderat nästan alla lösningar inom skogssegmentet och fastnade för Virkesbörsen som vi ser har potentialen att förändra och digitalisera hela virkesmarknaden, säger Sara Wimmercranz på BackingMinds i ett pressmeddelande.

Annons

30 miljarder kronor

Den svenska virkesmarknaden ska omsätta runt 30 miljarder kronor och Virkesbörsen sägs vara den enda svenska oberoende digitala handelsplattformen i branschen.

- Virkesmarknaden lider av bristande transparens och skogsägarna har ofta svårt att veta vilka bolag som köper virket, vad de betalar och när det är rätt att sälja. En mer effektiv, transparent och digital marknadsplats där köpare och säljare möts och tryggt kan göra virkesaffärer tror vi är lösningen på detta och det var så idén till Virkesbörsen föddes, säger Per Hedberg, medgrundare Virkesbörsen.

"Mycket imponerade av teamet"

Bolaget grundades 2016 av Per Hedberg och Adam Aljaraiah. Flera stora skogsbolag och skogsägare sägs redan använda plattformen.

- Genom att hålla en helt oberoende position på marknaden, och genom att man förenklar och förbättrar både för köpare och säljare har man fått med sig stora aktörer i alla delar av ekosystemet. Vi är mycket imponerade av teamet och hur långt de har kommit på kort tid, säger Susanne Najafi på BackingMinds.

Det nya pengatillskottet ska användas för fortsatt utveckling av tjänsten, expansion och utökat team.

- Vi är väldigt glada över att få in BackingMinds. De bidrar med den kunskap och erfarenhet vi saknar, samt ett blytungt nätverk som saknar motstycke i Sverige, säger Adam Aljaraidah, VD och medgrundare Virkesbörsen.

Annons