E-handel över gränserna för 40 miljarder euro år 2018

Den gränsöverskridande e-handeln i Europa kommer att passera 40 miljarder euro om tre år. Mycket tack vare nätkunder från mindre utvecklade e-handelsmarknader.

Nyligen presenterade konsultföretaget Accenture och AliResearch en undersökning som pekar på att den globala gränsöverskridande e-handeln står inför en rejäl ökning de kommande åren. Enligt den rapporten kommer det att e-handlas för 1 biljon dollar över gränserna år 2020.

Nu har Forrester Research släppt en liknande rapport med fokus på Europa. Enligt den kommer den gränsöverskridande e-handeln i Europa att öka med 11 procent årligen, från dagens 29 miljarder euro, till 40 miljarder euro år 2018.

Annons
Annons

Helst inom Europa

Enligt rapporten står e-handeln över gränserna idag för 16 procent av den totala onlineförsäljningen i Västeuropa. Främst är det köpare från mindre utvecklade e-handelsmarknader som shoppar utomlands och allra helst shoppar man från andra europeiska länder.

Som exempel nämner man Italien och Spanien där 42 respektive 41 procent av nätkunderna e-handlat från en utländsk sajt de senaste tre månaderna. Att jämföra med Storbritannien där den siffran ligger på 24 procent.

– Mognare e-handelsmarknader ser en ökad priskonkurrens och produkttillgänglighet så deras onlinekunder har färre incitament att köpa över gränserna, säger Michelle Beeson på Forrester Research.

 

Källa: IR

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!