E-handel ska ge brukarna bättre service och utbud

Allt fler kommuner och landsting börjar se fördelarna med e-handel. Snart ska även hemtjänsten i Eskilstuna använda sig av nätet när det gäller inköp av matvaror och hushållsartiklar. Något som innebär ett större sortiment av varor för brukarna och en förbättrad arbetsmiljö för medarbetarna.

E-handel kan vara bekvämt och tidsbesparande. Något som inte bara gäller hemma i soffan utan även på arbetsplatser runt om i landet. Något man insett i Eskilstuna där hemtjänsten under 2015 kommer att införa ett nytt arbetssätt när det gäller inköp av matvaror och hushållsartiklar.

I maj kommer tre hemtjänstområden att börja e-handla via Coop Online och under hösten kommer resten av hemtjänsten successivt att följa efter. Förutom att de anställda sparar tid kommer brukarna att få tillgång till ett stort sortiment av varor oavsett var de bor. Förändringen leder också till en ökad säkerhet då kontanthanteringen försvinner.

Annons

Samhall sköter leveransen

Det hela kommer att gå till så att brukarna ger hemtjänstpersonalen sina inköpslistor så att de kan lägga in beställningen på Coop Online. Personal från Samhall kommer sedan att plocka varorna på Coop och köra ut dem till brukarna. Något som även det är positivt för medarbetarna då de slipper tunga matvarukassar.

– Vi inom hemtjänsten har stora förhoppningar på att det nya arbetssättet kommer att bidra till en förbättrad service för våra brukare. Vi kommer att göra allt vi kan för att övergången ska gå på ett smidigt sätt, säger Marie Holmberg, områdeschef för hemtjänsten.

Källa: Press

Annons