E-handeln CareOfCarl bjuder på lagerflytt

E-handeln växer och det gör även företagen bakom. Vi skrev nyligen om hur prylbutiken CoolStuff expanderat. Nu meddelar även det renodlade e-handelsföretaget CareOfCarl att de expanderar ordentligt och flyttar till mer än fem gånger så stora lokaler.

CareOfCarl säljer herrkläder på nätet och har sitt säte i Borås. Bolaget startades 2010 och det senaste bokslutet låg på nära 12 miljoner. Enligt allabolag har de sett en hög tillväxt de senaste två åren och häromveckan blev de tvingade att flytta sitt lager. Exakt hur stora de nya lokalerna är får vi inte veta men det ska ha varit sprängfyllt i de tidigare:

- Väljer att inte kommentera de exakta ytorna för tillfälle... Däremot kan jag säga att det i princip inte fick plats en enda europapall med varor till. Likaså i vår ”kontorsdel” som var sprängfylld med skrivbord. Nu sitter vi betydligt luftigare men framförallt har vi plats för fler medarbetare framöver, säger Henning Källqvist, grundare till CareOfCarl.com.

Annons

Lagerflyttar är alltid känsliga inom e-handel och som många andra valde CareOfCarl att genomföra det över en helg.

- Jag är mycket glad över att vi uppnådde vårat mål med själva flyttgenomförandet – nämligen att inga kunder skulle påverkas av flytten. På fredagskvällen efter stängningsdags satte vi igång med förberedelser och under lördagen gick flyttlassen fram och tillbaka. På måndag morgon var det ”business as usual”, berättar Henning Källqvist.

Anrika lokaler i Borås

När vi frågar Henning om den starka tillväxten och vilka som står bakom företaget säger han följande:

- Vi är ett privat bolag som har växt organiskt sedan vårt start med mig själv som huvudägare tillsammans med en delägare som heter Gustaf Rudholm, säger Henning.

De nya lokalerna ska vara lite speciella med djup tradition från Borås konfektionsindustri. Algots och klädmärket Oscar Jacobson har tidigare huserats där. Nu finns deras kläder där igen i och med att CareOfCarl säljer dem. De anrika lokalerna ska ta företaget till en ny nivå.

- Genom de nya lokalerna som är mer än fem gånger större kan vi nu säkerställa vår fortsatta expansion med ett ännu bredare sortiment och ett större antal varumärken, meddelar Henning.

Vi önskar CareOfCarl lycka till framöver och här nedanför finner ni några bilder ifrån flytten.

Annons

Foto: CareOfCarl

Annons