E-handeln Put Feet First tar steget ut i butikerna

Skokoncernen NilsonGroup flyttade i våras in fyra av sina butiker i den gemensamma e-handeln Put Feet First. Nu tar man nästa steg i sin multikanalsatsning och placerar denna e-handelsbutik i Malmös nyöppnade galleria Emporia.

NilsonGroup lanserade i våras en gemensam e-handel, Put Feet First, för sina fysiska butiker DinSko, Nilson Shoes, Skopunkten och Ecco. Syftet med den satsningen var att underlätta för kunden och ett första steg mot en multikanalssatsning.

– Med den nya e-handelsplattformen vill vi, genom att visa upp hela vårt sortiment och med förbättrad filtrering, underlätta för kunden att hitta rätt produkt. Det är även ett första steg i vår multikanalstrategi, där vi vill integrera vår e-handel med våra fysiska butiker på ett bättre sätt, säger Anders Henricson, E-handel- och kundklubbschef NilsonGroup.

Annons

Beställa online i butiken

Nu tar NilsonGroup nästa steg i den satsningen och flyttar ut e-handeln igen i en fysisk butik. De fyra olika butikerna kommer att rymmas under samma tak i Malmös nya galleria Emporia och gå under namnet We Put Feet First.

Etableringen på Emporia är den andra We Put Feet First för NilsonGroup. I augusti i år öppnades den första butiken på Triangeln i Malmö.

På Emporia kommer det att finnas terminaler där kunden kan beställa skor från NilsonGroups shop online, Putfeetfirst.com, och få skorna hemskickade. Terminalerna på Emporia är ett test som eventuellt kommer att vidareutvecklas och anpassas för användare i butiksmiljö.

– Det känns spännande att kunna erbjuda kunderna att beställa sina skor direkt från vår shop online. Faller det väl ut på Emporia så kommer vi säkert få se det i fler av våra butiker i framtiden, säger Anders Henricson, E-handel- och Kundklubbschef NilsonGroup.

Källa: Press

Annons