E-handeln får smaka på den augmenterade verkligheten

Osäker på om den där stolen eller bordet verkligen passar med resten av möblemanget? Då kanske en ny app från finska Sayduck kan vara till hjälp. Med hjälp av "augmented reality" kan användare enkelt se hur en möbel skulle passa in i hemmet.

Det nystartade London och Helsingfors-baserade företaget Sayduck har skapat en ny applikation. Med hjälp av appen som för tillfället endast finns tillgänglig för iPhone och iPad kan heminredare på ett smidigt sätt visualisera hur en viss möbel skulle passa in i olika rum och miljöer.

Appen fungerar med hjälp av en markör så att den vet var möbeln ska placeras i rummet. Markören är i stort sett ett vanligt papper, med ett mönster, som man kan skriva ut på en vanlig skrivare.

Annons

Programmet känner sedan igen markören och placerar möbeln som ett 3D-objekt ovanför. Sayduck planerar dock att utveckla appen så att det i framtiden inte ska behövas en markör.


En presentationsvideo om hur tjänsten fungerar

Behöver utöka sortimentet

Efter att vi själva testat appen så får vi ändå säga att även om det inte ser helt verkligt ut, ändå kan vara till hjälp för att se hur en möbel passar in i hemmet.

I dagsläget verkar dock programmet bara fungera tillsammans med det finska möbelföretaget One Nordic och i appen fanns för tillfället bara fem produkter. Tanken är dock att utöka sortimentet och samarbeta med möbelföretag och tillverkare och på så vis få procent av försäljning som går via appen. En "Sayduck Marketplace App" ska också vara under utveckling.

Kan man bara få in ett tillräckligt stort utbud av tillverkare kan det bli ett spännande tillskott av tjänster som använder sig av augmenterad verklighet. En teknik som ännu är i sin linda men som börjat användas mer och mer den senaste tiden.

Bland annat har vi sett det användas för att prova kläder och för inte så länge sedan skrev vi även om en lite mer humoristisk touch på det hela.

Källa: Good News from Finland

Annons

Annons