E-handeln som säljer den omtalade klänningen

Roman Originals, ett brittiskt modeföretag som säljer kläder för kvinnor, har fått en oväntad men välkommen stund i rampljuset. Det efter att en vild debatt om färgen på en av deras klänningar spridit sig som en löpeld på nätet.

I slutet av februari publicerade en av Roman Originals kunder en bild på Tumblr, något som närmast orsakat kaos. Kvinnan undrade helt enkelt vad det var för färg på klänningen, vit och guld, eller svart och blå.

Annons

En enkel fråga kan tyckas men tyckarna delades snabbt i två läger. Kvinnan själv är övertygad om att klänningen är svart och blå, men hennes vänner anser att den är vit och guld. Nättidningen Buzzfeed ordnade även en omröstning där nästan en halv miljon människor röstat.

Kändisar har också blandat sig i striden. Justin Bieber lugnade sina fans på Twitter att klänningen är svart och blå, något skådespelaren James Franco höll med om. Kim Kardashian tyckte däremot som majoriteten av de som röstat på Buzfeed att klänningen är vit och guld.

Version för välgörenhet

Nu ger Roman Originals, som trots allt ligger bakom klänningen sin syn på saken och bekräftar att klänningen faktiskt är svart och blå. Den mediala uppmärksamheten har man dock inget emot, den fick nämligen försäljningen att öka med 560 procent, jämfört med en vanlig fredag, dagen då bilden publicerades.

– Jag vaknade vid fem på morgonen för att upptäcka att alla var som galna över vår klänning. Den sålde som smör i solsken och vi har sett folk som säljer den för 500 pund på Ebay. Den sålde slut direkt på nätet och under helgen i våra butiker, säger Ian Johnson, kreativ chef på Roman Originals.

Uppståndelsen har nu även fått Roman Originals att ta fram en version av klänningen i vit och guld. En klänning som ska auktioneras ut på Ebay den 15 mars till förmån för välgörenhet.

Källor: DrapersBuzzfeed

Originalbilden:

http://swiked.tumblr.com/post/112166688660/bellasfault-swiked-katze-geht-meow

Annons

Annons