E-handeln som siktar mot Gasell med släp och maskiner

Zidcore säger sig vara ett av Sveriges snabbast växande privata e-handelshus.

E-handelsbolaget Zidcore rapporterar stark tillväxt. Bolaget har en härlig blandning av butiker i stallet och står bakom nätbutikerna Lastexperten.se, Traningsmaskiner.com, Traeningsmaskiner.com, Training365.no, Husochstuga.se och Zitewear.com.

Lastexperten.se och Traningsmaskiner.com ska vara marknadsledande i Sverige enligt företaget själva. Bolaget finns idag representerat i Sverige, Norge och Danmark och nästa steg sägs vara Europa.

Annons

För verksamhetsåret som slutade i april 2016 visar bolaget en omsättning på över 54 miljoner kronor. Detta med ett positivt resultat på runt 3 miljoner. Basen för verksamheten ska finnas i Borgeby utanför Malmö där man nu har byggt nya lager och kontor.

Mixen är en trygghet

Bolaget som säljer allt ifrån träningsmaskiner till stugor har växt med nästan 60 procent sedan förra året och en del av framgången sägs ligga i en bra e-handelsportfölj.

- Vi har byggt upp en bra mix av nätbutiker för att täcka årets alla säsonger. Det har gjort att vi inte är känsliga för om vintern är varm eller kall, hösten är tidig eller sen. Det är en viktig trygghet, säger Christian Ekman, medgrundare och ägare av Zidcore AB.

Företaget är stolta över att de sedan dag ett ska ha genererat ett positivt kassaflöde med god lönsamhet. Man har hittills vuxit organiskt men stänger inte dörren för förvärv.

Lagret har optimerats

Som många andra e-handlare jobbar man mycket med logistiken. En bit som med den senaste tillväxten har fått stärkas upp.

- Logistik och lagerflödet blir en viktigare och viktigare fråga för Zidcore. För att effektivisera lagerflödet, har lagret byggts ut, optimerats och ett handterminalbaserat lagersystem har implementerats, säger Christian Ekman.

Det kommande året satsar man på att få företaget klassat som Gasell. Sortimentet ska breddas vidare och man hoppas hitta nya storsäljare med exklusiv försäljningsrätt.

- Vi är en stark lagmaskin som tydligt strävar framåt mot samma, högt ställda, mål, säger Fredric Westerdahl, medgrundare och ägare av Zidcore AB.

Annons

Annons