E-handeln som vässade sin försäljning med video

Att använda sig av rörlig media kan vara ett bra sätt för att locka kunder till att handla. Men för Sharpmen fungerade det inte riktigt som planerat. Kunderna visade sig vara mer intresserade av filmerna än att shoppa. Då sadlade man om och blev en hybrid av e-handel och marknadsföringssajt.

Sharpmen.com började sin e-handelsbana som en flash-sale sida med fokus på kläder, accessoarer och andra prylar riktade till män. För att locka till köp använde man sig av video för att presentera sina produkter.

Men när besökarna visade sig vara mer intresserade av att kolla på produktfilmerna än att handla på sajten, blev man istället en hybrid av e-handlare och reklamplattform.

Annons
Annons

– Vi insåg att alla visningar som filmerna fick var värdefulla för de varumärken vi visade upp, och vi började tänka mer på det värdeerbjudande vi gav dem. Vi insåg att vi skulle kunna ha en blandning av reklam och handel. Vanligtvis är du det ena eller det andra, säger företagets vd, Yazid Aksas.

Konverterar nästan fyra procent

Sharpmen arbetar idag med flera olika varumärken och tillverkare. För att visa upp deras produkter tar man runt 40 procent av all försäljning. Och den nya affärsmodellen har visat sig vara mer lönsamma än den ursprungliga. Av de konsumenter som ser en video på Sharpmen konverterar man i dag cirka 3,75 procent.

De filmer som visas på sajten är uppdelade i två kategorier. En längre som berättar historien bakom ett varumärke, och en kortare variant som är enklare som berättar om en produkts egenskaper och fördelar. I snitt producerar man sju till tio stycken i veckan.

Deras berättarmetod har gett ringar på vattnet. Flera olika sajter har hört av sig och frågat om de får använda deras material på sina webbplatser. Ett dussintal nyhets- och livstilssajter har fått ta del av deras filmer helt gratis.

Yazid Aksas säger att man genom att erbjuda andra att visa deras filmer utan kostnad ökat sin varumärkesexponering och skapat mer trafik till Sharpmen.com. Och helt lottlösa rent pengamässigt blir de inte heller. De varumärken som syns i filmerna som visas på de andra sajterna får betala ytterligare en extra summa till Sharpmen.

 

Källa: Internet Retailer

Annons
Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!