E-handelns senaste robotar kan nu styras med mobilen

"Kapar tid vid varje order".

För en dryg månad sedan kunde vi berätta om företaget Weland Lagersystem, som med sina automatiska hissautomater hade kommit att bli en detaljhandelsaktör att räkna med.

LÄS ÄVEN: Robotlager från Gislaved infiltrerar e-handeln

Annons

Företagets system, som enligt bolagets egen uppgift erbjuder “världens snabbaste plock” har traditionellt sett använts till fysisk handel av till exempel reservdelar. Nu har det dock kommit att få en roll inom e-handeln, och används åtminstone till Kjell & Companys onlineförsäljning.

Sparar tid för e-handlare

Nu meddelar Welands att lagersystemet precis har effektiviserats ytterligare.

- Nyheten är att du kan styra Compact hissautomater via mobila enheter istället för att ta vägen via en dator, vilket innebär att du kapar tid vid varje order. En liten investering som ger stor vinst, särskilt för plockintensiva verksamheter inom e-handel och detaljhandel, säger Björn Karlsson på Weland Lagersystem, i ett pressmeddelande.

Den mobila styrningen av hissautomaterna uppges komma med ett "personifierat gränssnitt för användaren". Medarbetaren hanterar ordern på sin mobil eller surfplatta, och ser då enbart just den ordern på skärmen.

Finns tillgängligt "via ett bra wifi"

Enligt Welands sparar det nya upplägget tid, samtidigt som risken för felplock minskar.

– I systemet finns stöd för samtliga arbetsmoment som ingår i normal lagerhantering. Allt detta finns nu tillgängligt i mobilen eller surfplattan via ett bra wifi. Enkelt, komplett och smart, säger Björn Karlsson.

Weland Lagersystems Compact Store ska ha levererats till över 200 företag, som till exempel Rolls Royce, TetraPak, Ur&Penn och ovan nämnda Kjell & Company.

Annons
Annons