E-handelsbolaget enferno utser Stefan Sånnell till ny VD

Tar över jobbet när nuvarande VD:n Peter Svanfeldt efter sex år går över till rollen som arbetande styrelseordförande.

Stefan Sånnell är för närvarande Senior Partner i e-handelsbolaget enferno, som bland annat förser e-handelsföretag med plattformslösningar. Han har arbetat med affärsutveckling, processer och organisation och under sin tid på företaget ska han ha drivit flera stora kundprojekt. Nu blir han ny VD för bolaget.

- Digitalisering i allmänhet och e-handel i synnerhet ger vår bransch en mycket stark tillväxt. Vårt mål är att växa snabbare än marknaden och då krävs det att vi fortsätter att investera i kundrelationer, partners och våra anställda, säger Stefan Sånnell.

Annons

Ny fas - nytt ledarskap

Före sin tid på enferno hade Stefan Sånell ledande roller på bland annat Accenture, GE och eBay/Tradera. Han ser mycket fram emot sin nya roll på bolaget.

- Nu har vi fullt fokus på expansion, både i volym och geografiskt. Att ta över rollen som VD i detta expansiva skede känns otroligt stimulerande. Det är ett stort förtroende och jag är säker på att vi kommer att lyckas med det vi tar oss för, tack vare alla drivna och kompetenta kollegor på enferno.

Företagets nuvarande VD Peter Svanfeldt blir nu istället arbetande styrelseordförande i enferno.

– Jag har haft nöjet att vara med på enfernos resa från lanseringen av e-handelstjänsten STORM, till att idag ha en ledande position på den svenska e-handelsmarknaden. När enferno nu går in i nästa fas är det naturligt med ett förnyat ledarskap. Stefan har under våra år tillsammans visat att han är en ödmjuk och tydlig ledare, och jag ser fram emot ett fortsatt bra samarbete när han nu blir vår nya VD, säger han.

Stefan Sånnell tillträder sin nya roll i dag, den 5 april.

Annons