E-handelscertifiering inför gratis köpskydd

Kunder som handlar i en Certifierad E-handel i Sverige, Norge eller Danmark, omfattas nu automatiskt av ett gratis köpskydd. Något man hoppas ska öka e-handlarnas konvertering och intäkter.

Igår rapporterade vi om att Nordisk E-handelscertifiering, och deras märkning Certifierad E-handel, utökar med Norge och Danmark. Man gjorde samtidigt klart att man inte planerade att införa kundomdömen men nu utökar man tjänsten något med att införa gratis köpskydd i Sverige, Norge och Danmark.

– Många som handlar på Internet är oroliga för att förlora pengar vid sina inköp, speciellt när de handlar för första gången från mindre kända e-butiker. I många fall överger då konsumenten i slutskedet sin kundvagn och väjer annan butik varvid e-handlaren förlorar dessa nästan klara beställningar, säger Greger Berg, ordförande för Nordisk E-handelscertifiering.

Annons

Förhoppningen är att köpskyddet ska öka konverteringen för anslutna e-handlare och omfattar alla kunder som handlar i en Certifierad E-handel.

Gäller upp till 10 000 kronor

Köpskyddet gäller upp till 10 000 kronor per köp och innebär att köparen får tillbaka pengarna om något går fel. Till exempel om kunden inte fått de varor de beställt, eller på utlovad tid. Det kan också vara fel produkt eller fel på varan, eller vid problem med att få kontakt med nätbutiken för att få besked eller rättelse.

Sedan tidigare erbjuder prisjämförelsesajten Pricerunner en liknande form av försäkring där kunden kan få ersättning om något går fel. Betaltjänsten PayPal utökade nyligen sitt köpskydd till att även gälla digitalt gods.

Annons