E-handelsdoldisen Engelsons Postorder slog 290 miljoner

Växer med tiotals miljoner varje år.

Det Falkenbergsbaserade företaget Engelsons Postorder säljer kläder och tillbehör med inriktning på sport, jakt och fritid. Bolaget har en fysisk butik i Falkenberg men bedriver huvudsakligen sin försäljning i en egen e-handel och via postorder.

Har dubblat i storlek sedan 2014

Och även om Engelsons inte brukar bli så omtalade i e-handelssammanhang, har företaget en omsättning på flera hundra miljoner. För något år sedan tog bolaget sig också in på vår lista över e-handelsföretagen med störst personalstyrkor.

Annons

LÄS ÄVEN: Topplista: E-handlarna med flest anställda

Under 2018 nådde Engelsons Postorder en omsättning på knappt 290,5 miljoner kronor, vilket är en ökning på 13 procent jämfört med året innan. Det innebär ännu ett rejält tillväxtår för Engelsons, som har ökat med minst 20 miljoner per år under de senaste fyra åren. År 2014 omsatte företaget 135 miljoner kronor, vilket alltså innebär att bolaget har mer än dubblat i storlek sedan dess.

- Bolagets positiva utveckling fortsatte år 2018 med en omsättningsökning på cirka 13 procent, skriver Engelsons i sin årsrapport.

"Ser positivt på framtiden"

Och även när det kommer till lönsamheten befinner sig Engelsons i en stigande kurva. Förra året kom resultatet efter finansiella poster upp i 52,2 miljoner kronor, vilket var något över 2017 års siffra.

Bortsett från en viss oro över hur en stigande dollarkurs skulle kunna påverka företaget, finns det inte många mörka moln på Engelsons himmel. 

- Bolaget ser positivt på framtiden och väntar sig att omsättningen kommer att öka under kommande år, skriver företaget.

Engelsons grundades 1974 och har i dag enligt egen uppgift 300 000 aktiva kunder.

Annons
Annons